12. Šolski dogodki

objavljeno: 16. jun. 2014, 11:28 avtor: masag@osbp.si   [ posodobljeno 16. jun. 2014, 11:29 ]

Pozdravljene bralke in bralci,


v zadnjih treh tednih sta na šoli potekala kar dva športna dneva. Tema prvega je bila Orientacija. Učenci so dobili zemljevid, na katerem je bila z odebeljeno črto narisana pot, ki so jo morali prehoditi. Označene so bile tudi točke, kjer smo se nahajali učitelji. Na vsaki taki točki so učenci dobili določeno nalogo. Bila sem na drugi točki pri kapelici Sv. Ane. Tu so učenci dobili 6 vprašanj na temo Mladiči gozdnih sesalcev. Kar dobro so odgovarjali na vprašanja. Bila sem navdušena, da se učenci vadijo v orientaciji, saj se mi zdi zelo koristna. Marsikaj se poenostavi, če se znaš orientirati in izbrati pravo pot, zato podpiram takšne dejavnosti.

Drugi športni dan pa je imel naslov Igre z žogo. Učenci so v glavnem igrali nogomet na igrišču ZMDŠ Branik. Na ta dan je bilo zelo vroče in smo se radi postavili v senco. Na polovici velike travnate površine so igrali fantje, zraven tega je bilo še ograjeno igrišče, kjer so igrala dekleta. Učenci različnih razredov so tekmovali med seboj. Konca nisem mogla videti, saj sem imela obveznosti v šoli – popoldansko bivanje. Vendar je bilo zanimivo gledati otroke, ki so tekmovali med seboj v nogometu. Nekateri so celo imeli kot  prave rumene drese za nogomet.

Do zdaj sem se že privadila na varstvo otrok v popoldanskem bivanju - otroci so se navadili mene in jaz njih. Določene stvari mi že gredo od rok. Popoldansko bivanje imam po navadi ob petkih, prejšnji teden pa je prišlo do zamenjave, zato sem imela varstvo otrok v torek in četrtek, v petek pa je otroke čuvala druga pripravnica. Že nekaj časa nam preurejajo okolico in vreme je prelepo, zato se radi odpravimo z otroki v park. Na srečo je zelo blizu in lahko otroke peljemo na sveži zrak, med rastline in drevesa. Otroci imajo park zelo radi. Tam igrajo nogomet, se lovijo in se igrajo različne igre.

Prejšnji teden v sredo pa sem z otroki obeh drugih razredov obiskala Umetnostno galerijo v Mariboru. Bila sem kot pomoč v spremstvu otrok. Paziti je bilo potrebno na varnost otrok na cesti. Postavljeni so bili dva po dva v vrsti, zato je bila kolona dolga. Za prečkanje ceste veljajo posebna pravila. Ker smo bile učiteljice tri, je prva vodila otroke čez cesto. Jaz sem bila sredinska in sem stala na sredi prehoda za pešce in pazila na varen prehod. Tretja učiteljica pa je bila zadaj in pazila, da so vsi učenci prečkali cesto. Takšno postavitev smo ohranjale celo pot do Umetnostne galerije. Ko smo prispeli, pa sta se razreda ločila in vsak je imel svoj ogled galerije. Na koncu predstavitve so bile delavnice, kjer so otroci naredili tihožitje iz kolaž papirja. Izdelali so predmet, ki ga imajo doma ali pa so si ga kar izmislili. Bili so zelo ustvarjalni, saj niso vsi vztrajali pri pravokotni obliki podlage. Včasih je bila okrogla, ovalna ali še kaj drugega. Nekdo je celo izdelal 3D sliko. Kača se je ovijala ven iz papirja. Bilo je zelo zanimivo opazovati ustvarjalne brihtne glave.


V teh tednih sem opravila dva nastopa pri matematiki. Do zdaj sem videla, kako potekajo ure na šoli. Odvisne so od veliko reči - od učitelja, učencev, snovi, dela dneva, ko poteka ura, in še marsičesa. Na šoli še bom do konca tega koledarskega leta. Ker se šolsko leto počasi zaključuje, bom ostale nastope opravljala v naslednjem šolskem letu.

Ko smo že pri zaključevanju, moram omeniti še pomembni dogodek: Valeto. Naši 9. razredi so jo imeli 6. 6.  ob šestih popoldne (same šestke) v Narodnem domu. Učenci so bili kar nervozni, saj so hoteli dobro izpeljati program, ki so ga pripravili, in prav tako ples. Nekateri so bili zelo inovativni in so posneli video, v katerem so plesali in prikazovali Happy dneve. Čudovito jih je bilo opazovati, kako so nastopali. Nekateri so peli, nekateri so plesali, nekateri so samo povedali par besed. V glavnem: uspelo jim je. Osebno jim želim veliko uspeha na nadaljnji življenjski poti. 

Comments